Voormalig wereldkampioen Timothy Bradley keert op 13 december terug in de ring. De 31-jarige Amerikaan zal het in de Cosmopolitan in Las Vegas opnemen tegen de Argentijn Diego Chaves.

“Ik weet dat ik bij de beste hoor”

Bradley incasseerde eerder dit jaar zijn eerste nederlaag na 31 ongeslagen partijen. In Las Vegas moest de voormalig WBO weltergewicht kampioen zijn meerdere erkennen in Manny Pacquiao. Op laatstgenoemde boekte hij in 2012 nog een controversiële overwinning.

“Ik kan niet stil blijven staan en mezelf verwijten maken over mijn nederlaag tegen Manny Pacquiao,” aldus Bradley. “Hij is één van de beste vechters van deze generatie. Ik kan terugkijken om te zien wat ik heb fout gedaan en zeggen: ‘Ik had dit of dat moeten doen.’ Maar ik weet dat ik een wereldklasse vechter ben.”

“Ik heb 24 ronden tegen Manny Pacquiao gebokst en hij heeft me nooit pijn gedaan. Ik heb de beste stoten van Ruslan Provodnikov geïncasseerd, de beste stoten van Manny Pacquiao en Juan Manuel Marquez en hem verslagen. Ik weet dat ik ook de beste stoten van Diego Chaves kan hebben. Ik weet dat ik bij de beste hoor.”