Shannon Briggs wordt met de dood bedreigd naar aanleiding van een reeks video’s die hij de aflopen maanden op het internet heeft geplaatst. In die video’s is te zien hoe de 42-jarige Amerikaan de confrontatie opzoekt met Wladimir Klitschko.

“Hoe zwak is dat?”

Hoewel Klitschko zich in de video’s aardig rustig weet te houden, lijken zijn Duitse fans er schoon genoeg van te hebben. “Ik ontvang doodsbedreigingen,” aldus de voormalig wereldkampioen. “Ze zeggen dat ik een groot probleem heb wanneer ik me in Duitsland vertoon.”

Hoewel Briggs de doodsbedreigingen serieus neemt, kan hij er ook om lachen. “Ik neem dit uiterst serieus, maar op hetzelfde moment kan ik er ook om lachen,” zei hij tegen Fightnews. “Ik ben opgegroeid in de ruige straten van Brownsville. In die tijd was Brownsville één van de meest gevaarlijke buurten in Brooklyn, New York. Het feit dat iemand die bedreigingen per bericht stuurt, zegt genoeg over zijn lafheid. Geschreven berichtjes? Hoe zwak is dat?”

De kans dat de doodsbedreigingen Briggs ervan weerhouden door te gaan met het lastigvallen van Wladimir Klitschko is zeer onwaarschijnlijk. De voormalig zwaargewicht kampioen zal pas stoppen als hij zijn gevecht tegen Klitschko krijgt.