Het gaat goed met de gezondheid van Tyrone Spong. De 29-jarige vechtsporter hervatte eerder deze maand de training en hoopt begin volgend jaar weer in actie te komen.

“Ik was het gezicht van GLORY”

Op 12 oktober was het alweer zes maanden geleden dat Spong in Istanbul zijn rechterscheenbeen brak nadat hij in de strijd om de GLORY licht zwaargewicht titel op een block van Gökhan Saki trapte. In die tussentijd is er veel veranderd.

Zo staat Spong niet langer onder contract bij GLORY. De organisatie heeft het contract van de ‘King of te Ring’ laten verlopen. Echter heeft Spong er alle vertrouwen in dat hij in de toekomst weer voor GLORY zal vechten.

“Mijn herstel verloopt geweldig,” zei Spong tegen MMAFighting. “Ik voel me sterk en train hard. Het is beter om het iets rustiger aan te doen. Mijn gezondheid komt tot slot op de eerste plaats. Ik focus me op mijn gezondheid, kracht en om weer op mijn oude niveau te komen.”

“Begin volgend jaar hoop ik weer in actie te komen. Ik ben een prijsvechter. Misschien MMA of kickboksen, maar ik denk ook aan boksen omdat ik daar van houd. Deze blessure geeft me de mogelijkheid om andere dingen uit te proberen. Misschien dat ik eerst een paar bokspartijen ga draaien om mijn been meer rust te geven. We zullen zien.”

“Mijn GLORY contract is verlopen. We zullen zien met wat voor aanbod ze komen. Ik weet dat ik voor hen goed werk heb geleverd. Ik was het gezicht van GLORY en heb hen op een goede en positieve manier gepromoot.”