Onlangs was ik te gast bij de opening van de tweede vestiging, box, van CrossFit AKA, waar onder leiding van oud-kickbokser Alexander Kreuger CrossFittrainingen worden gegeven.

“Klein begonnen”

Alexander Kreuger (33) begon jaren geleden met CrossFit bij Kaizen Crossfit Las Vegas als voorbereiding op gevechten. Zo trainde hij onder meer samen met Gilbert Yvel in de voorbereiding op een titelgevecht en begeleidt hij bij CrossFit AKA een aantal A-klasse vechters één op één.

“CrossFit is een kracht & conditie programma uit de USA. De trainingen draaien om functionele bewegingen en worden constant gevarieerd. Onderdelen uit o.a. het gewichtheffen en turnen worden veelvuldig toegepast. De variatie, het competitieve element en de pure power die er bij komt kijken, spraken mij als kickbokser aan. Het kenmerkende van CrossFit is dat er grote competities in zijn, waarmee je jezelf steeds kan uitdagen en grotere doelen voor jezelf kunt stellen. Hierdoor trainen er onderhand ook veel kickboksers bij CrossFit AKA,” legt Alexander uit.

Vijf jaar geleden begon Alexander met CrossFit lessen geven in een Amsterdams park aan vrienden en bekenden. Na tweeëneenhalf jaar werd het zo druk dat hij besloot zijn eerste box aan het Piri Reisplain 1 te Amsterdam te openen. “Ik ben klein begonnen met een paar uurtjes per week maar binnen afzienbare tijd hadden we een ledenstop. Met het openen van een tweede box wil ik de trainingen en de atleten naar een volgend niveau brengen, waardoor op den duur atleten van CrossFit AKA op het hoogste niveau van competitie mee kunnen doen. Daarnaast kan ik de kickboksers die ik begeleid nog beter faciliteren naar een wedstrijd toe.”

Op dit moment begeleid Alexander ook Charlotte Maris, de huidige CrossFit nummer 8 van de Benelux en daarnaast kersvers Nederlands kampioen gewichtheffen.

Verslag: Ben Pontier

round1-Verslag-opening-tweede-vestiging-CrossFit-AKA-01 round1-Verslag-opening-tweede-vestiging-CrossFit-AKA-02 round1-Verslag-opening-tweede-vestiging-CrossFit-AKA-03 round1-Verslag-opening-tweede-vestiging-CrossFit-AKA-04 round1-Verslag-opening-tweede-vestiging-CrossFit-AKA-05 round1-Verslag-opening-tweede-vestiging-CrossFit-AKA-06