Rico Verhoeven zet in december zijn GLORY zwaargewicht titel op het spel tegen Errol Zimmerman. Cor Hemmers, GLORY matchmaker en Head of Talent Operations, maakte na afloop van GLORY 18 bekend dat Verhoeven en Zimmerman het op 19 december op een nader te bepalen locatie tegen elkaar op zullen nemen.

Verhoeven vs. Zimmerman III

Zimmerman verzekerde zich eerder dit jaar van het titelgevecht door in Denver het GLORY contender toernooi in het zwaargewicht op zijn naam te schrijven. ‘The Bonecrusher’ had slechts twee ronden nodig om dit te doen. In de halve finale rekende hij in de eerste ronde op technisch knock-out af met de Australiër Ben Edwards en in de finale moest ook de Braziliaan Anderson Silva er in de eerste ronde aan geloven.

“Ik wil het tegen Rico opnemen,” zei Zimmerman na afloop van het toernooi. “De vorige keer verloor ik omdat ik het niet goed aanpakte. Ik liet hem in zijn spel komen. Dat is niets voor mij. Hij won dat gevecht op punten terwijl ik hem in onze eerste ontmoeting tegen het canvas sloeg. In de toekomst zal ik hem weer tegen het canvas slaan.”

Verhoeven wist na zijn nederlaag tegen Semmy Schilt in 2012 zes opeenvolgende overwinningen te boeken met als hoogtepunt het veroveren van de inaugurele GLORY zwaargewicht titel.

Naast het titelgevecht tussen Verhoeven en Zimmerman staat er ook een toernooi in het weltergewicht op het programma. De winnaar daarvan verzekert zich van een gevecht tegen de kampioen in die gewichtsklasse, de Canadees Joseph Valtellini.

Ook werd bekend gemaakt dat GLORY in 2015 tien evenementen organiseert, waaronder een aantal in de Verenigde Staten en in Dubai.

Het programma is als volgt:

Zwaargewicht: Rico Verhoeven vs. Errol Zimmerman

Weltergewicht toernooi:
Nieky Holzken vs. Artur Kyshenko
Raymond Daniels vs. Jonatan Oliveira