De Amerikaanse bokslegende Bernard Hopkins moet zijn bokshandschoenen aan de wilgen hangen als hij zijn carrière waardig af wil sluiten. Dat vindt oud-bokser John David Jackson.

“Wat moet hij nog bewijzen?”

De 49-jarige Hopkins moest het afgelopen weekend in de Boardwalk Hall in Atlantic City zijn meerdere erkennen in de Rus Sergey Kovalev. Na twaalf eenzijdige ronden was het de 31-jarige Kovalev die unaniem tot winnaar werd uitgeroepen en werd gekroond tot WBA-, IBF- en WBO-kampioen in de licht zwaargewicht divisie.

John David Jackson, de trainer van Kovalev, had geen andere uitkomst verwacht. Hopkins en Jackson waren aan het begin van de jaren 90 sparringpartners, stonden in 1997 tegenover elkaar in de ring en werkten enkele jaren geleden nog samen.

“Ik had niet anders verwacht dan dat hij zou winnen,” zei Jackson. “Ik denkt dat hij als nu stopt, hij de geschiedenisboeken in zal gaan. Binnen vijf jaar wordt hij opgenomen in de Hall of Fame. Wat moet hij nog bewijzen?”

“Hij heeft fantastische prestaties geleverd in de middengewicht divisie. Hij heeft een aantal mensen in het licht zwaargewicht verslagen. Het enige dat er nu nog kan gebeuren is dat hij knock-out gaat. En dat wil je niet. Zo’n soort einde verdient hij niet.”