Carl ‘The Cobra’ Froch is van mening dat hij met een gerust hart zijn bokshandschoenen aan de wilgen kan hangen als de onderhandelingen over een gevecht in Las Vegas stuklopen.

“Ik het hoogtepunt bereikt”

Het team van de WBA- en IBF-kampioen in het super middengewicht is momenteel in gesprek met de Mexicaan Julio Cesar Chavez Jr. over een gevecht in de staat Nevada. Echter heeft Chavez Jr. een contractueel geschil met Top Rank, waardoor de kans miniem is dat de twee ooit tegenover elkaar in de ring zullen staan.

Ongeachte de uitkomst, Froch is van mening dat hij met opgeheven hoofd de sport, waarin hij ruim twaalf jaar op het hoogste niveau actief was, vaarwel kan zeggen.

“Als die rechterstoot waarmee ik op 31 mei de kin van George Groves raakte de laatste rechterstoot is die ik ooit heb uitgedeeld als professioneel bokser, dan ben ik een gelukkig man.”

“Of ik er klaar voor ben om met pensioen te gaan? Ja, absoluut,” zei Froch tegen de BBC. “Ik het hoogtepunt bereikt. Ik heb bereikt wat ik tegen iedereen gezegd heb.”