Een vrouwendivisie in ‘s werelds grootste kickboksorganisatie GLORY? Volgens Cor Hemmers, GLORY matchmaker en Head of Talent Operations, iets om over na te denken als de fans het zien zitten.

Opmerkelijk

“Iets om over na te denken voor de toekomst als de fans het zien zitten. Een vrouwengevecht in GLORY? Wie weet,” aldus Hemmers. “Maar eerst GLORY 19 op 19 december. Het zwaargewicht titelgevecht tussen heersend kampioen Rico Verhoeven en Errol Zimmerman.”

Het is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk dat organisaties als GLORY, Superkombat, Legend en Global Fighting Championship, ondanks het vele vrouwelijk talent, nog geen vrouwendivisies hebben. Dat vrouwen en vechtsport garant ‘kunnen’ staan voor succes en spektakel heeft het verleden al meerdere malen bewezen.

Neem bijvoorbeeld Lucia Rijker, Holly Holm, Cris ‘Cyborg’ Justino, Germaine de Randamie, Gina Carano en Ronda Rousey. Laatstgenoemde is sinds haar UFC-debuut in 2013 uitgegroeid tot één van de populairste en meest invloedrijke personen uit de vechtsportwereld en trekt altijd volle zalen.