Shannon Briggs kan voorlopig fluiten naar een titelgevecht tegen Wladimir Klitschko. “Heb je het recht om voor de wereldtitel te vechten als je de afgelopen tien jaar geen enkele noemenswaardige bokser verslagen hebt?,” aldus Jonathan Banks, de trainer van Klitschko.

“Hij heeft tegen geen enkele noemenswaardige bokser gebokst”

De 42-jarige Briggs beleefde in de jaren 90 zijn hoogtijdagen als professioneel bokser met als hoogtepunt zijn overwinning op bokslegende George Foreman. In 2010 kreeg Briggs in de 02 World in Hamburg de kans om de WBC-titel in het zwaargewicht te veroveren, maar hij maakte geen schijn van kans tegen oud-wereldkampioen Vitali Klitschko.

Na een afwezigheid van vier jaar keerde Briggs op 11 april ijzersterk terug in de ring met een knock-out overwinning op Maurenzo Smith. Sindsdien heeft de Amerikaan maar één doel voor ogen en dat is de ring delen met Wladimir Klitschko. Tot grote ergernis van de Oekraïner reist Briggs hem overal ter wereld achterna om op die manier een gevecht af te dwingen. Helaas voor Briggs lijkt dat er voorlopig niet in te zitten.

“Ik geloof echt dat Shannon een goede bokser is, maar wat heeft hij de laatste tijd bereikt,” zei Banks in een interview On The Ropes Boxing Radio. “Hij heeft tegen geen enkele noemenswaardige bokser gebokst. Heb je het recht om voor de wereldtitel te vechten als je de afgelopen tien jaar geen enkele noemenswaardige bokser verslagen hebt?”