De Brit Tyson Fury heeft in de ExCeL Arena in Londen een eenzijdige overwinning op zijn landgenoot Dereck Chisora geboekt. Don Charles, de trainer van Chisora, gooide na afloop van de tiende ronde de handdoek in de ring om zijn bokser in bescherming te nemen.

“Er is nu geen weg meer terug”

Fury veroverde met de overwinning de Europese en Britse titels in het zwaargewicht en heeft nu het recht om Wladimir Klitschko uit te dagen voor de WBO-titel. De ongeslagen bokser uit Winslow denkt echter niet dat hij ooit de ring zal delen met de gevreesde Oekraïner.

“Wladimir Klitschko, ik kom voor je,” zei Fury.” Ik kom eraan. Er is nu geen weg meer terug.”

Chisora had in de vroege uren van zondagmorgen geen antwoord op het dominerende spel van Fury. Na afloop van de zesde ronde werd hem gevraagd of hij verder wilde boksen. Met een dichtgeslagen rechteroog besloot de 30-jarige Chisora de strijd voort te zetten, maar vier ronden later droeg promotor Frank Warren aan Don Charles op de handdoek in de ring te gooien. “De partij had misschien al een ronde eerder beëindigd moeten worden. Hij moest steeds meer incasseren,” aldus Warren.