De Ultimate Fighting Championship heeft dinsdag haar grootste, niet televisie-gerelateerde deal afgesloten. De Amerikaanse MMA-organisatie is een samenwerkingsverband van zes jaar aangegaan met kledingfabrikant Reebok.

“Ik heb nog geen negatieve feedback ontvangen”

Het nieuwe beleid zal worden ingevoerd vanaf 6 juli 2015. Vanaf dat moment zijn de vechters verplicht om kleding van het merk Reebok te dragen tijdens alle aangelegenheden van de UFC en in de Octagon. Daarnaast is het gebruik van banners in de Octagon ook niet langer toegestaan.

“We brengen een commerciële groei, zowel voor het merk UFC als voor onze atleten. Het is een win-win-situatie voor ons allemaal,” aldus UFC CEO Lorenzo Fertitta. “Het zal de vechters helpen omdat zij zich op deze manier meer kunnen focussen op hun training en niet langer hoeven te zoeken naar sponsoren.”

Volgens UFC-president Dana White wordt het nieuwe beleid goed ontvangen. “Vrijwel iedereen, de mannen en vrouwen die ik heb gesproken, zijn er behoorlijk enthousiast over. Ik heb nog geen negatieve feedback ontvangen.”