‘The Battle of the Dutch’ tussen Alistair Overeem en Stefan Struve is in het voordeel geĆ«indigd van Overeem. ‘The Reem’ had voorspeld dat hij de overwinning in de eerste 30 seconden zou veiligstellen, maar dat duurde uiteindelijk 4 minuten langer.

“Ik was op alles voorbereid”

In het US Airways Center in Phoenix scoorde Overeem al vroeg in de openingsronde een takedown. Daarna was het allemaal een kwestie van geduld voor Overeem, die het gevecht vanaf bovenaf domineerde en verwoestende series op Struve losliet. Uiteindelijk besloot scheidsrechter John McCarthy de partij in het voordeel van Overeem te beƫindigen nadat Struve niet meer in staat was zichzelf te verdedigen.

“Ik was op alles voorbereid,” zei Overeem. “Ik dacht dat het slim was om het gevecht naar de grond te brengen. Op een gegeven moment zag ik dat hij gewond was, ik zag zijn ogen wegrollen. Op dat moment dacht ik, ik ga het afmaken.”

Voor de 34-jarige Overeem was het de derde overwinning in de UFC en zijn tweede van 2014. Eerder dit jaar was hij ook te sterk voor Frank Mir.