Mikkel Kessler hangt na een glansrijke carrière zijn bokshandschoenen aan de wilgen. De 35-jarige Deen kondigde zondag het nieuws in zijn thuisstad Kopenhagen aan.

The Viking Warrior

“Bedankt voor de steun gedurende mijn carrière. Het was een absoluut genot om zowel thuis als in het buitenland de ring te betreden,” aldus Kessler.

Kessler, een viervoudig wereldkampioen in het super middengewicht, kwam niet meer in actie nadat hij op 25 mei 2013 op punten verloor van Carl Froch. ‘The Viking Warrior’ zei dat hij de afgelopen maanden meerdere aanbiedingen heeft gehad, maar deze heeft afgeslagen omdat er geen namen tussen zaten die hem motiveerden om opnieuw de ring in te stappen.

Hij zou alleen een comeback overwegen wanneer hij een aanbieding krijgt om tegen Carl Froch of Andre Ward te boksen. Zij zijn samen met Joe Calzaghe, één van de beste boksers die de super middengewicht divisie ooit gekend heeft, de enige drie boksers van wie Kessler in zijn profcarrière verloor. De overige 36 partijen wist Kessler te winnen waarvan maar liefst 35 door middel van (technisch) knock-out.