Jorina Baars verwierf vorig jaar internationale bekendheid door in Las Vegas op dominante wijze de gevreesde Cris Cyborg te verslaan. Aan die overwinning hield de kickbokster uit Den Helder de Lion Fight titel in het weltergewicht over.

“Ik zal er alles aan doen om mijn titel te behouden”

Op 20 februari keert Baars terug in de ring en zal ze de titel in het Foxwoods Resort Casino in Mashantucket verdedigen tegen Chantal Ughi. Laatstgenoemde werd een paar weken geleden als vervangster van de geblesseerde Casey Borhman aangewezen. Volgens Baars, die in het verleden al eens gewonnen heeft van Ughi, heeft deze wijziging geen invloed op haar voorbereiding gehad.

“Mijn voorbereiding is hetzelfde gebleven,” zei Baars woensdag tegen R1N. “Gewoon hard trainen en de laatste puntjes op de i zetten. Echter heb ik wel betere voorbereidingen gekend omdat ik ziek ben geweest. Maar nu ben ik weer lekker scherp. Daar komt bij dat ik nog ruim twee weken de tijd heb.”

Baars stond in de afgelopen 13 maanden slechts 1 keer in de ring. Daar komt vanaf nu verandering in. “Vanaf nu kom ik vaker in actie. Ik heb voor 3 partijen getekend bij Lion Fight. Zoals het er nu naar uitziet kom ik in juni of juli en in oktober in actie.”

Haar gevecht tegen Ughi beschouwd Baars als ieder ander gevecht. “Voor mij is het gewoon een wedstrijd waarbij ik mijn tegenstander moet verslaan om te winnen. Ik zal er alles aan doen om mijn titel te behouden.”