Na een moeizaam 2014 is het nieuwe jaar uitstekend begonnen voor Nieky Holzken. De 31-jarige kickbokser uit Helmond heeft zich vrijdag in het Amerikaanse Hampton verzekerd van een titelgevecht tegen Joseph Valtellini door het GLORY contender weltergewicht toernooi op zijn naam te schrijven.

Finale

Vanwege een langdurige schouderblessure, die Holzken vorig jaar januari opliep bij een auto-ongeluk, moest ‘The Natural’ lange tijd noodgedwongen toekijken vanaf de zijlijn. Na een jaar inactiviteit keerde Holzken op 25 december succesvol terug in de ring door in Antalya de Turk Yusuf Karakaya op technisch knock-out te verslaan.

Onder toeziend oog van ‘Iron’ Mike Tyson wist Holzken vrijdag in het Hampton Coliseum de finale van het GLORY contender weltergewicht toernooi te bereiken door de Rus Alexander Stetsurenko op punten te verslaan.

In de finale stond hij tegenover de karateka Raymond Daniels, die eerder op de avond overtuigend won van de Braziliaan Jonatan Oliveira. Holzken was heer en meester en sloeg de 34-jarige Amerikaan vier keer tegen het canvas alvorens de partij in de derde ronde werd beëindigd.

Voor zijn langverwachte rentree in GLORY reisde Holzken eerder dit jaar met zijn team af naar de Blackzilians in Boca Raton. Daar werd hij in zijn voorbereiding bijgestaan door niemand minder dan Vitor Belfort en Henri Hooft.