Davit Kiria heeft geschokt gereageerd op het feit dat kickboksorganisatie GLORY Andy Ristie naar voren heeft geschoven als verplichte uitdager van Robin van Roosmalen. Het titelgevecht tussen Van Roosmalen en Ristie staat gepland op 3 april in het World Trade Centre in Dubai.

“Dit is een rare actie van GLORY”

“Ik kwam op de sociale media een bericht tegen waarin stond dat Ristie het tegen Robin zal opnemen. Daar moest ik om lachen,” zei Kiria. “Hoe is het mogelijk dat zij hem kiezen en mij niet zien staan? Wat heeft Ristie gedaan om aanspraak te maken op een titelgevecht?”

Kiria vindt het opmerkelijk dat je je in alle andere gewichtsklassen door middel van een contender toernooi moet verzekeren van een titelgevecht, maar in zijn gewichtsklasse niet.

“Ik kan dit niet geloven en ik ben dan ook erg benieuwd hoe GLORY dit aan mij uit gaat leggen. Waarom geen contender toernooi, maar direct een titelgevecht? In iedere andere gewichtsklasse moet je je door middel van een contender toernooi verzekeren van een titelgevecht. Alleen in onze gewichtsklasse is het anders.”

“Dit is een rare actie van GLORY. Ik ben erg teleurgesteld in dit nieuws. Als je kijkt naar hoe ik van Ristie gewonnen heb, hadden ze mij moeten kiezen. Daarnaast had Robin ook niet van me gewonnen.”