Op 28 maart is de Boei in Vinkeveen the place to be voor het Evolution of Boxing boksgala. Hoogtepunt van het gala is de partij tussen Josemir Poulino en Hannes Schneider.

Kweekvijver

Organisator van het evenement is onder andere Mitchel Suppan (22) van Suppan Gym. Vorig jaar was het gala al een groot succes en zorgden de amateurs voor genoeg animo. Dat smaakte voor de gebroeders Suppan naar meer en nu wordt het gala nog groter opgezet. Afgelopen jaar stond Mitchel zelf nog in de ring, maar hij heeft nu een ander doel. “In de Nederlandse bokswereld is het lang stil geweest. Daar wil Team Suppan verandering in brengen. Er is genoeg talent en wij willen deze lichting een kans geven. Dit zijn toekomstige wereldkampioenen.”

Het boksgala heeft niet voor niets de titel Evolution of Boxing gekregen. “De naam heeft alles te maken met het aanstormende talent. Wij willen hiermee de Nederlandse bokswereld op de kaart zetten en hopen er een jaarlijks event van te maken. Dream big is ons motto.” Naast een aantal toppartijen maakt Steve Suppan zijn debuut als prof. “Steve vecht in zijn achtertuin en dat is natuurlijk te gek voor de gemeente. Zijn hele achterban kan erbij zijn,” vertelt Mitchel. De broers zijn samen naar New York gereisd en spontaan Gleasons Gym ingestapt. “Wij willen naam maken. Wij willen laten zien dat Nederland klaar is voor de top.” Het tripje naar de U.S.A. was succesvol want Hector Roca, die Joval de eerste kneepjes leerde, komt begin maart naar Nederland om Steve klaar te stomen voor zijn partij.

Poulino-style

De smaakmaker van het gala is wellicht Josemir Poulino. De Amsterdammer bokste in oktober in Carré tijdens het Ben Bril Memorial en stapt nu de ring in tegenover de Alkmaarder Hannes Schneider voor het main event. Dat Poulino een gedreven man is, mag duidelijk zijn. “Boksen is niet mijn werk of mijn sport. Het is mijn leven. Ik probeer daarbij iets nieuws te brengen.” Op dat front hebben Poulino en Suppan elkaar gevonden. Beiden heren zijn het erover eens dat Amerika het voorbeeld is. “Daar is het doodnormaal dat er een hele show om een gala heen wordt gebouwd. Dat proberen we ook hier neer te zetten. Wij sluiten daarin perfect op elkaar aan,” legt Poulino uit. Als prof heeft de Amsterdammer één doel en dat is winnen, maar wel op zijn geheel eigen wijze. “Ik zie het als een avondje theater. Alleen ga je naar een boksgala met show op hoog niveau. Mensen zitten niet te wachten op tegenstanders die elkaar aaien. Ze willen knock-outs zien.” Momenteel rankt Poulino als nummer 237 van de wereld en dat ‘kan beter’. Hoewel hij een tijd met een blessure aan zijn hand kampte, belooft Joos fit te zijn. ‘It’s showtime’.

Mooie uitdaging

De toch ietwat opmerkelijke tegenstander van Poulino, is Hannes Schneider. De Alkmaarder verdiende zijn sporen in het kickboksen en was toe aan iets nieuws. Schneider vocht momenteel alleen nog ‘voor de lol’. “Eigenlijk wilde ik alleen nog voor een mooie aanbieding gaan.” Dat de vechter van Loeks Gym voor deze partij werd gevraagd, leek hem de ideale uitdaging. “De overstap leek me leuk. Ik heb tenslotte niets te verliezen,” legt Schneider uit. Er was dan ook geen twijfel toen Suppan hem benaderde voor het main event. “Ik hoefde hier niet over na te denken. Gewoon in één keer ja zeggen. Bam. Meedoen.” Mocht Schneider successen boeken als bokser dan belooft hij in deze discipline door te gaan.

Battle van het Noorden

Van het main event heeft Raymond Joval (coach van Poulino en ABC Boxing Joval) grote verwachtingen. “Dit is een partij tussen lokale matadors. Ze eten en drinken hetzelfde. Ik verwacht dat deze jongens tot buitengewone hoogtes kunnen stijgen en elkaar sterker zullen maken. Voor een trainer is dat prachtig.” Poulino en Joval werkten ook al samen tijdens het Ben Bril Memorial boksgala en de voormalig kampioen verwacht dat Poulino binnen no time in trek zal zijn bij buitenlandse teams. “Hij heeft het in zich. Als hij maar divers blijft denken en zijn techniek en strategie blijft ontwikkelen om het buitengewone uit zijn lichaam te halen.” Joval heeft er zin in en voorspelt een legendarische partij. Naast dit main event, zijn er andere topaffiches want verder kun je genieten van een geweldige damespartij tussen Jessica Belder en Mellony Geugjes, Astrando Arduin (rematch tegen Slory) en tevens het profdebuut van Giovanni Rijkaard.