Stefan Struve heeft zich aangesloten bij de Blackzilians. Het Amerikaanse team uit Florida zal Struve vanaf nu bijstaan in de voorbereiding op zijn aankomende gevechten.

“Ik moet voor mijn carrière kiezen”

De 26-jarige Struve werd ruim elf jaar getraind door Bob Schrijber, maar volgens hem komt de boomlange Nederlander grondtraining en sparringpartners tekort. Na goed overleg kwam naar voren dat beide partijen van mening zijn dat een andere sportschool een goede stap in de ontwikkeling van Struve is.

“Op dit moment sta ik stil in mijn ontwikkeling en er is in Nederland niemand die mij daarbij kan helpen,” zei Struve donderdag tegen R1N.com. “Daarom heb ik besloten in de Verenigde Staten te trainen. Negen van de tien kampioenen trainen in de Verenigde Staten. Bij de Blackzilians trainen de beste vechters ter wereld waaronder Vitor Belfort en Anthony Johnson. Zij vechten in hun volgende partij voor de titel.”

“Ik moet die kant wel op als ik tot de beste vechters ter wereld wil behoren. Ik moet voor mijn carrière kiezen. Ik heb contact met de Blackzilians gehad om te horen hoe alles daar in zijn werking gaat. We gaan kijken hoe het bevalt. Volgende week vrijdag vertrek ik naar Florida. Daar zal ik drie maanden verblijven tot mijn volgende partij.”

Na die tijd keert Struve weer terug naar Nederland, maar hij hoopt zich in de toekomst definitief in Florida te vestigen. “Florida is één van de mooiste plekken in de Verenigde Staten. Daarnaast wordt Nederland er ook niet beter op.”

Schrijber kan zich volledig vinden in het besluit van Struve en wenst hem alle succes toe.

“Wij zijn van mening dat het goed voor zijn ontwikkeling is om bij een sportschool te trainen die dag en nacht UFC uitademt,” aldus Schrijber. “Omdat de Blackzilians over een trainer beschikt die goed is in het staande werk zijn we bij hen uitgekomen. Na die drie maanden gaan we de kaarten schudden om te kijken hoe wij verder gaan.”

“Het leven is vallen en opstaan en als hij besluit om voor hun uit te komen, heb ik daar vrede mee. Ik hoop dat hij in de toekomst nog iets aan mijn adviezen en raad heeft. Een vechter moet tot slot voor zichzelf kiezen en niet voor zijn trainer. Hij moet verder, zo is het leven. Stefan praat er tenminste met ons over. We hebben er lang over gepraat. Dat is wel zo eerlijk.”

“Veel vechters, waaronder Rodney Glunder, hebben mij in het verleden anders behandeld. Dat is heel erg, krenkend en respectloos. Op de manier waarop het nu verlopen is, kan ik er goed mee omgaan. Echter denk ik dat beter presteren niet alleen aan de coach, trainer en sportschool ligt. Om beter te presteren moet er ook heel veel in Stefan’s hoofd veranderen. Dat is uiteindelijk moeilijker dan de overstap maken.”