Andrei Arlovski heeft nog altijd nachtmerries van zijn knock-out nederlaag tegen Fedor Emelianenko. “Het is belachelijk. Het is nu al zo lang geleden, het was het belangrijkste gevecht uit mijn leven,” vertelt hij in een interview met Submission Radio.

“Ik had me aan mijn gameplan moeten houden”

Arlovski beleefde aan het begin van deze eeuw zijn hoogtijdagen in het mixed martial arts met als hoogtepunt het veroveren van de UFC-titel in het zwaargewicht. Na een succesvolle carrière in de UFC besloot Arlovski in 2008 voor andere organisaties in actie te komen. Na vijf opeenvolgende overwinningen nam Arlovski het op 24 januari 2009 op tegen de toen nog ongeslagen Emelianenko.

Hoewel Arlovski aan de winnende hand was, moest hij zich uiteindelijk zoals velen gewonnen geven tegen ‘The Last Emperor’.

“John McCarthy maakte me wakker en ik dacht, dat is het. De eerste vier minuten had ik het gevoel dat iedere trap en stoot hem raakte. Ik zag dat hij daar last van had. Ik had me aan mijn gameplan moeten houden. Dan zou ik hem zeker verslagen hebben. Maar het is wat het is. Hij heeft me knock-out geslagen en ik heb dat gevecht verloren.”