Het doek lijkt nog niet definitief gevallen voor de Ben Bril Memorial. Het boksevenement dat in 2007 in het leven werd geroepen en sinds die tijd jaarlijks in het Koninklijk Theater Carré plaatsvond, krijgt mogelijk een doorstart.

12 oktober

Na de 8e editie maakte voorzitter Jan Lenten dat het doel van de Ben Bril Memorial bereikt was en dat het tijd was om de stoppen op het hoogtepunt. “Toen we in 2007 begonnen, was het Nederlandse profboksen op sterven na dood. Het doel is nu bereikt. Het Nederlandse boksen staat weer op de kaart. Voor ons is het nu genoeg geweest,” zei Lenten destijds.

Hans de Bruijn, event-manager van het opgeheven stichtingsbestuur, doet een serieuze poging een doorstart te maken. Hij heeft contact gezocht met de gemeente Amsterdam die haar medewerking heeft toegezegd. De datum voor de 9e editie van de Ben Bril Memorial is al geprikt, namelijk maandag 12 oktober. Het Koninklijk Theater Carré heeft De Bruijn tot de eerste week van juni de tijd gegeven om het financiële plaatje rond te krijgen.