Wladimir Klitschko heeft zaterdag in Madison Square Garden voor een uitzinnig publiek zijn wereldtitels in het zwaargewicht voor de 18e opeenvolgende keer met succes weten te verdedigen.

“Een knock-out zou het beste zijn geweest”

De 39-jarige Oekraïner werd na twaalf ronden unaniem (116-111, 116-111 en 118-109) als winnaar verkozen boven de Amerikaan Bryant Jennings. “Een knock-out zou het beste zijn geweest,” gaf Klitschko na afloop van het gevecht toe. “Jennings is een goede uitdager. Hij zou veel boksers in deze divisie verslagen hebben.”

Klitschko bokste in februari 2008 zijn laatste partij in de Verenigde Staten. Destijds won hij in New York moeiteloos van Sultan Ibragimov. Daarna ging hij fulltime in Europa boksen waar hij maar liefst 13 overwinningen wist te boeken. “Het voelde geweldig om weer in Madison Square Garden te staan. Het publiek en de sfeer was fantastisch. Het was een geweldige ervaring.”

Volgens Bernd Boente, de manager van Klitschko, zal de Oekraïner het later dit jaar opnemen tegen de Brit Tyson Fury. Dat gevecht zal hoogstwaarschijnlijk in Engeland of Duitsland plaatsvinden.

Klitschko is na Joe Louis de langst heersende wereldkampioen bij de zwaargewichten. Woensdag bereikte hij de mijlpaal van negen jaar. De legendarische Louis stond 11 jaar, 8 maanden en 8 dagen op eenzame hoogte.