Op de dag dat zijn jongere broer Jay Fullmer begraven werd, is oud-bokser Gene Fulllmer maandag in het bijzijn van zijn familie op 83-jarige leeftijd overleden. De voormalig wereldkampioen in het middengewicht overleed aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer, dementie en een bacteriële infectie.

International Boxing Hall of Fame

Fullmer is vooral bekend van zijn legendarische partijen tegen bokslegende Sugar Ray Robinson. De twee stonden vier keer tegenover elkaar in de ring. Het eerste gevecht, dat op 2 januari 1957 plaatsvond, werd na 15 zwaarbevochten ronden tegen alle verwachtingen in gewonnen door Fullmer. Aan die overwinning hield de Amerikaan de wereldtitel in het middengewicht over.

In datzelfde jaar revancheerde Robinson zich door Fullmer in het Chicago Stadium in de vijfde ronde op knock-out te verslaan. De gevechten in 1960 en 1961 eindigde respectievelijk in een onbeslist en winst voor Fullmer.

Fullmer beëindigde zijn imposante bokscarrière met een record van 55-6-3. Maar liefst 24 van zijn 55 overwinningen waren door middel van knock-out. Hij werd in 1991 opgenomen in de International Boxing Hall of Fame.