Floyd Mayweather Jr. heeft zaterdag in een tot de nok toe gevulde MGM Grand Garden Arena in Las Vegas het ‘Gevecht van de Eeuw’ op zijn naam geschreven. De best betaalde atleet ter wereld was met duidelijke cijfers (118-110, 116-112 en 116-112) te sterk voor Manny Pacquiao.

“Hij heeft zijn vechtershart getoond”

Hoewel het gevecht in de thuishaven van Mayweather Jr. plaatsvond, kon hij niet rekenen op de steun van het publiek. Al bij binnenkomst werd de 38-jarige Amerikaan uitgejouwd en dat was bij de bekendmaking van de uitslag niet anders.

Mayweather Jr. begon het gevecht dominant en scoorde, zoals hij altijd doet, de meeste punten vanuit zijn dekking. Pacquiao had van tijd tot tijd zijn momenten, drukte Mayweather Jr. een paar keer in de touwen en werd bij iedere actie die hij maakte toegejuicht door de ruim 16.000 toeschouwers. Echter had de Filipijnse bokslegende uiteindelijk geen antwoord op het spel van de Amerikaan.

“Allereerst wil ik God bedanken voor deze overwinning,” aldus Mayweather Jr. “Ik wil de fans bedanken die naar Las Vegas zijn gekomen en de fans die over de hele wereld hebben meegekeken. Ik neem mijn petje af voor Pacquiao. Hij heeft zijn vechtershart getoond.”

Mayweather Jr. gaf eerder dit jaar al aan dat hij in september voor de laatste keer de ring in stapt. “In september boks ik mijn laatste partij. Ik ben bijna 40 jaar. Ik ben al 19 jaar actief en al 18 jaar wereldkampioen.”

Voor Pacquiao, de enige kampioen in acht gewichtsklassen, kwam de uitslag als een verrassing. “Het was een goed gevecht. Ik dacht dat ik gewonnen had,” zei een verontwaardigde Pacquiao. “Hij deed niets.”

Op de vraag of hij last had van het lengteverschil, antwoordde Pacquiao als volgt: “Het lengteverschil maakte niets uit. Dat heeft mijn partijen nooit beïnvloed. Ook zijn stoten kon ik makkelijk hebben. Hij slaat lang niet zo hard als Antonio Margarito.”

Pacquiao neemt een tijdje vrijaf. Daarna gaat hij met zijn team rond de tafel zitten om nieuwe plannen te maken.

round1-Floyd-Mayweather-Jr-wint-het-Gevecht-van-de-Eeuw-b