Manny Pacquiao zullen we dit jaar niet meer in actie zien. De 36-jarige Filippijn wordt later deze week aan zijn rechterschouder geopereerd en zal naar verwachting negen tot twaalf maanden uit de roulatie zijn. Dat meldt ESPN.

“Ik ben enorm teleurgesteld”

Pacquiao onthulde na afloop van zijn nederlaag tegen Floyd Mayweather Jr. dat hij tijdens de voorbereiding zijn schouder geblesseerd had. Zijn team overwoog het gevecht uit te stellen, maar kwam daarop terug nadat de Nevada State Athletic Commission toestemming gaf om verdovende injecties te gebruiken.

Echter kreeg Pacquiao op de avond van het gevecht geen toestemming. En dat was volgens Pacquiao niet het enige probleem. “Ik ben enorm teleurgesteld,” zei Pacquiao. “Voor de eerste keer in mijn 20-jarige bokscarrière mocht ik mijn vitamines en water niet meenemen vanuit de kleedkamer. Dat was nieuw voor mij.”

Pacquiao zei dat hij zich slechts voor 60 procent kon inzetten en dat hij een rematch wil. Die kans lijkt echter aanzienlijk klein aangezien Mayweather Jr. in september zijn carrière wil beëindigen.