Anderson ‘Braddock’ Silva heeft zijn verontwaardiging uitgesproken over het besluit van GLORY om Benjamin ‘Mister Gentleman’ Adegbuyi als titeluitdager aan te wijzen.

Verrast

GLORY kondigde donderdag aan dat de Roemeen het op 5 juni in Frankrijk tegen Rico Verhoeven opneemt. Adegbuyi, de nummer 3 op de GLORY ranglijst, zou oorspronkelijk vandaag in San Diego tegen Anderson Silva vechten, maar moest zich noodgedwongen terugtrekken wegens blessureleed.

Silva kan het besluit van GLORY maar moeilijk bevatten en voelt zich gepasseerd en geïrriteerd.

“Ik heb een zware voorbereiding gehad en ik was er klaar voor om hem te verslaan en titeluitdager te worden,” zei Silva via de social media. “Maar dit hele verhaal wekt mij bij irritaties op. In de eerste plaats omdat ik hier (San Diego) kwam om mijn beroep uit te oefenen. Ten tweede omdat ik verrast was door het nieuws dat Benjamin Adegbuyi tijdens GLORY 22 voor de titel mag vechten.”

“Ik accepteer ieder besluit van de organisatie, maar ik ben het er niet mee eens en zie hier de logica niet van in. Ik ben van mening dat ik voor de titel had moeten vechten. Echter koos de organisatie voor de Roemeense vechter, die slechts drie keer voor GLORY in actie is gekomen tegen vechters die lager op de ranglijst staan dan ik.”