Saul ‘Canelo’ Alvarez en James Kirkland hebben het slaapverwekkende gevecht tussen Floyd Mayweather Jr. en Manny Pacquiao snel doen vergeten. In een afgeladen Minute Maid Park in Houston sloeg Alvarez de 32-jarige Amerikaan in de derde ronde op spectaculaire wijze knock-out.

“Het gevecht tussen Mayweather en Pacquiao zal iedereen vergeten”

Al vroeg in het gevecht werd duidelijk dat Alvarez de betere, snellere en accuratere bokser was. Het duurde dan ook niet lang voordat Kirkland tegen het canvas geslagen werd. “Vanaf dat moment wist ik dat ik hem had,” zei Alvarez.

Met de steun van het publiek, schreef de 24-jarige Mexicaan ook de tweede ronde met volle overtuiging op zijn naam. In de derde ronde werd Kirkland opnieuw tegen het canvas geslagen. De Amerikaan wist zich te herstellen, maar ging een korte tijd later zwaar knock-out op een rechtse stoot van Alvarez. “Ik zag die stoot niet aankomen,” zei Kirkland. “Ik wist niet eens dat ik knock-out geslagen was.”

In plaats van zijn overwinning uitbundig te vieren, besloot Alvarez eerst een kijkje te nemen bij zijn opponent. “Uiteindelijk wil je dat hij er zonder kleerscheuren vanaf komt,” zei Alvarez. “Ik maakte me een beetje zorgen om hem, maar nadat ik zeker wist dat het goed met hem ging, vierde ik mijn overwinning.”

“Dit is precies wat we nodig hadden,” zei Oscar De La Hoya, de promotor van Alvarez. “Het gevecht tussen Mayweather en Pacquiao zal iedereen vergeten.”

Met de overwinning verzekerde Alvarez zich van een gevecht tegen middengewicht kampioen Miguel Cotto. Voordat het zover is, zal Cotto eerst moeten zien te winnen van Daniel Geale. Dat gevecht staat gepland voor 6 juni in het Barclays Center in New York.