David Price zal volgende maand voor het eerst in twee jaar in zijn thuisstad Liverpool boksen. De 31-jarige Brit strijdt op 26 juni in de Echo Arena tegen de Duitser Erkan Teper om de Europese titel in het zwaargewicht.

“Mijn laatste gevecht in Liverpool verliep niet volgens plan”

“Deze thuiskomst betekent veel voor mij,” zei Price. “Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar Liverpool en in de Echo Arena te vechten. Het heeft wat langer geduurd dan ik verwacht had, maar het was het wachten waard om onderdeel uit te mogen maken van zo’n mooie boksavond in deze stad.”

Na 15 opeenvolgende overwinningen, kwam er begin 2013 een einde aan de zegereeks van Price. In Liverpool verloor hij voor eigen publiek tegen alle verwachtingen in van de Amerikaan Tony Thompson.

Nadat Price ruim vier maanden later ook de rematch tegen Thompson verloor, bokste hij alleen nog in Duitsland en Denemarken. Sinds die tijd wist hij vier overwinningen te boeken.

“Mijn laatste gevecht in Liverpool verliep niet volgens plan, maar dat is geschiedenis nu. Dat ligt achter me en ik ben verder gegaan. Ik ben op een betere plaats dan waar ik twee jaar gelden was en op 26 juni zullen de mensen een verbeterde vechter zien.”