Nederland heeft toestemming gekregen om in 2019 de tweede editie van de Europese Spelen te organiseren. Dat werd tijdens de ledenvergadering van de Europese Olympische Comités in het Turkse Belek besloten.

Europese Spelen

“Wij zijn blij met het vertrouwen dat de leden van het EOC vandaag hebben uitgesproken in hun bestuur en in NOC*NSF om toe te werken naar het in Nederland organiseren van de Europese Spelen van 2019,” aldus Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF.

Voor de organisatie van de Europese Spelen is 125 miljoen euro nodig. Maar liefst 75 procent daarvan moet komen van gemeenten en de rijksoverheid. Volgens het NOC*NSF is de verwachting dat rond de eerste Europese Spelen, die van 12 tot en met 28 juni in Bakoe worden gehouden, bekend zal worden gemaakt of de Europese Spelen 2019 ook daadwerkelijk in Nederland georganiseerd zullen worden.

“Het is mooi om te zien dat ook het EOC enthousiast is over het idee om de Europese Spelen in heel Nederland te organiseren. Door het evenement te spreiden maken we het mogelijk dat overal in Nederland tegelijkertijd Nederlandse topatleten te zien zullen zijn die strijden om kwalificatie voor Tokyo 2020.”