Amir Khan heeft vrijdag in het Barclays Center in New York een zwaarbevochten, maar dik verdiende overwinning op Chris Algieri geboekt. Met de overwinning blijft de bokser uit Bolton in de race om het in september tegen Floyd Mayweather Jr. op te nemen.

“Ik heb hem meerdere malen pijn gedaan”

Onder toeziend oog van ruim 7.300 toeschouwers werd de overwinning na twaalf ronden unaniem (115-113, 117-111 en 117-111) aan de 28-jarige Brit toegekend. Khan domineerde het overgrote deel van het gevecht door goed gebruik te maken van zijn handelsmerk, zijn snelheid.

Algieri liet zich echter niet van zijn stuk brengen en bleef continu druk zetten. Dit tot groot genoegen van het publiek, die ‘Algieri, Algieri’ scandeerde. Echter was het niet genoeg voor de 31-jarige Amerikaan, die voor het eerst onder leiding van trainer John David Jackson in de ring stond.

“Ik dacht dat ik hem goed onder druk zette,” zei Algieri. “Hij vond het niet fijn wanneer ik hem op zijn lichaam raakte. Ik heb hem meerdere malen pijn gedaan, maar hij is terughoudend. Hij blijft maar rondjes draaien, maar ik denk dat jury dat vanavond mooi vond.”

Na afloop van het gevecht maakte Khan er geen geheim tegen wie hij het de volgende keer op wil nemen. “Mayweather is een kampioen. Maak het mogelijk!”