Op 31 mei was sporthal de Pals in Westervoort het strijdtoneel voor de eerste editie van ‘King of the Ring’. Omar Ahbouk, de promotor, gaf in een kort interview aan een mooi familie-evenement neer te willen zetten waarbij geen rondemissen te zien zijn en geen alcohol geschonken wordt. Big Mo Boubkari zette hij neer als hoofdpartij van de avond omdat die, volgens Ahbouk, een boegbeeld is voor de sport en een indrukwekkende reeks KO’s op zijn naam heeft. In 2012 won hij de Nederlandse titel op een eerder gala van Ahbouk en in 2014 de Enfusion wereldtitel. Op het verdere programma was deze avond ook aan kwaliteit geen gebrek met in totaal maar liefst 7 A-partijen.

Geslaagde vechtsportavond

Na de pauze begint het hoofdprogramma en bijten Iwan ‘The Terrible’ Pang (FFA) en Khalid el Bakouri (Bodystyle Venlo) het spits af. Een jaar geleden wist El Bakouri in een eerdere ontmoeting de partij voortijdig te beslissen en daar lijkt het ook deze keer lang heen te gaan. De oude rot Pang blijft echter verbeten vechten en komt er soms goed uit met harde stoten. El Bakouri, die onlangs nog voor een upset zorgde door in Almere Ibrahim El Bouni te verslaan, is zichtbaar geïrriteerd dat hij het klusje niet wederom voortijdig weet te klaren.

winnaar op punten: Khalid el Bakouri

In de volgende partij nemen Robert Siebenheller (Venrooij Gym) en Nicky Lopez (KB Brummen) het tegen elkaar op. In de eerste ronde zijn beide vechters aftastend. In de tweede ronde begint Siebenheller wat druk te zetten en doet Lopez zijn bijnaam ‘The Grasshopper’ steeds meer eer aan. Lopez wordt wat paniekerig en als Siebenheller een trap maakt bukt Lopez en loopt op een knie: 8 tellen! Snel hierna volgt een tweede down na een goede combinatie van Siebenheller. Lopez staat nog wel op, maar Kenneth McNack kent zijn vechter goed en gooit de handdoek in de ring.

winnaar door opgave: Robert Siebenheller

Na de partij pakt Ahbouk de microfoon om de stijlprijs uit te delen. Dit keer is het niet een vechter, maar een bondslid dat de beker in ontvangst mag nemen, namelijk Hans Loeffen van de WFCA. Ahbouk spreekt zijn lof uit over Loeffen, die zich al jaren intensief inzet voor de sport.

Boeda Zaalman (Slamm!!) neemt het vervolgens op tegen Hassan Kardes (Team Beast of the East). Het lengteverschil is enorm. Zaalman is klein en gedrongen en weet eigenlijk de hele partij niet in de buurt van Kardes te komen. Kardes, op zijn beurt, controleert maar weet ook geen echte vuist te maken.

winnaar op punten: Hassan Kardes

Samir Kassiroui (Ajua & Etta) treedt dan aan tegen Mesut Derin (Team Beast of the East). Meteen is te zien dat Derin de harde stoten van Kassiroui niet lekker vindt en al na een minuut landen er een paar zuivere stoten op zijn gelaat. Derin gaat neer en komt deze klappen niet meer bijtijds te boven.

Winnaar op technisch knock-out: Samir Kassiroui

Marvin Sansaar (The Golden Kick), trainend bij Superpiele, staat in de volgende partij gematcht tegen Marcel Verhaar, gecoacht door El Gaoui. Ze zetten een mooie, technische pot neer, waarbij Verhaar degene is die het tempo bepaalt. Als Verhaar aanzet steekt Sansaar zijn tong uit waardoor hij toch laat merken dat de klappen van Verhaar impact hebben. Als Verhaar vervolgens dan ook met een harde hayemaker op de dekking van Sansaar stoot, gaat laatstgenoemde neer. Hij staat ternauwernood op, maar Verhaar blijft komen. Af en toe krijgt Sansaar nog wel de gelegenheid om te laten zien dat hij een behendige vechter is, maar hij komt kan niet meer onder de druk van Verhaar ontsnappen. In de derde ronde weet Verhaar het af te maken met een harde combinatie naar het lichaam en benen.

winnaar op technisch knock-out: Marcel Verhaar

De partij tussen Ali Zoubai (Bodystyle Venlo) en Erwin Karssen (Slimani Gym) is van korte duur. Het belooft een spannende pot te worden met Karssen die af en toe gevaarlijk doorkomt met knieën, maar plotseling loopt hij ongelukkig op een stoot die hij niet meer te boven komt.

winnaar op knock-out: Ali Zoubai

De hoofdpartij van vanavond is die tussen Big Mo Boubkari (The Colosseum) en Louis Tavares (Pasztjerik Gym). Dit is de partij waar iedereen op wachtte en het publiek krijgt dan ook meteen spektakel voorgeschoteld als Tavares twee harde knieën naar zijn gelaat wegslikt. Tavares wankelt en Boubkari lijkt wat overmoedig te worden. De stoten van Tavares zijn echter snoeihard en Boubkari krijgt er een vol op zijn kin. Even later gaat Boubkari weer neer en wankelt na 8 tellen nog, maar mag verder. Dan volgt er een stotenregen op het gelaat van Boubkari en wordt hij staand uitgezwaaid door de scheidsrechter. Wie had dit verwacht!?!

winnaar op technisch knock-out: Louis Tavares

En met een knallende laatste partij komt er dan een einde aan dit gemoedelijke, doch enerverende evenement in Westervoort en kan Omar Ahbouk met trots terugkijken op een geslaagde vechtsportavond. Namens Round1Network wil ik hem bedanken voor de gastvrijheid en zijn goede zorgen.

Rens Boeijen