Rico Verhoeven heeft voor de tweede keer op rij met succes zijn wereldtitel in het zwaargewicht verdedigd. In het Franse Lille versloeg hij onder toeziend oog van K-1-legendes Remy Bonjasky, Semmy Schilt en Ernesto Hoost de Roemeen Benjamin Adegbuyi.

“Ik had de partij in de vierde of vijfde ronde kunnen beslissen”

Adegbuyi vocht aanvankelijk een sterke eerste ronde en trof Verhoeven met een paar harde stoten, maar de kickbokser uit Halsteren won uiteindelijk dankzij zijn uitstekende combinaties en snoeiharde lowkicks.

Het kwam dan ook niet als een verrassing dat de ‘Prince of Kickboxing’ na vijf ronden unaniem de overwinning toegekend kreeg. “Het was oké. Er is ruimte voor verbetering, veel verbetering” zei Verhoeven na afloop van het gevecht. “Ik had de partij in de vierde of vijfde ronde kunnen beslissen, maar Adegbuyi is een harde jongen.”

Voor Verhoeven was het zijn negende overwinning in de GLORY ring.

Toernooi

Sitthichai Sitsongpeenong schreef eerder op de avond het viermanstoernooi in de klasse tot 70 kilogram op zijn naam. De 23-jarige kickbokser uit Thailand was in de finale te sterk voor de Canadees Josh Jauncey. Sitsongpeenong bereikte de eindstrijd door in de halve finale op technisch knock-out af te rekenen met Davit Kiria.

De Thai kan zich nu gaan opmaken voor een titelgevecht tegen Robin van Roosmalen, de regerend kampioen in zijn gewichtsklasse.