Jahfarr Wilnis kroonde zich zondag in China op imposante wijze tot Kunlun Fight kampioen in de klasse boven de 100 kilogram. In de Jiangnan Sports Hall in Chongqing versloeg hij Asihati en Hesdy Gerges.

“Het maakte mij niets uit tegenover wie ik in de finale zou staan”

Wilnis (29) was in de halve finale veel te sterk voor Asihati. De Chinees werd in de tweede ronde maar liefst drie keer tegen het canvas geslagen alvorens de scheidsrechter de partij beëindigde. In de finale stond hij tegenover Gerges, die eerder op de avond won van Andrey Gerasimchuk uit Rusland.

“Het maakte mij niets uit tegenover wie ik in de finale zou staan,” zei Wilnis tegen R1N. “Ik had gewoon zin om die finale te knokken en de overwinning binnen te slepen. Echter staat een overwinning op Gerges wel mooi op mijn cv. Maar respect voor Gerges, het was niet makkelijk.”

Dat de heren aan elkaar gewaagd waren, werd duidelijk nadat er na drie zwaarbevochten ronden een beslissende vierde ronde aan te pas moest komen. Het was Wilnis die deze ronde op zijn naam schreef en daarmee de eerste Kunlun Fight zwaargewicht kampioen werd.

Wilnis heeft de toernooizege met zijn trainers Daan Kortland en Danny de Vries gevierd. Vandaag stappen ze op het vliegtuig naar Nederland. “Daar zal ik de overwinning met mijn vrienden en familie vieren!”