Peter Aerts heeft besloten definitief een punt achter zijn carrière te zetten. Dat heeft de drievoudig winnaar van de K-1 World Grand Prix woensdag aan R1N bevestigd.

Hardnekkig blessureleed

Aerts zou aanvankelijk op 1 augustus de ring instappen tijdens Blade 2 in Tokio, maar moest zich wegens hardnekkig blessureleed noodgedwongen terugtrekken. Dat was voor Aerts de reden om zijn kickbokshandschoenen aan de wilgen te hangen en zich vanaf nu hoofdzakelijk bezig te gaan houden met zijn sportschool en GFC Japan.

Aerts maakte op 16 mei aan R1N bekend dat hij de samenwerking is aangegaan met prins Amir Shafipour van Global Fighting Championship om diverse evenementen in Japan, het land waar hij zoveel successen heeft gekend, te organiseren. “Ik ben zeer verheugd over onze samenwerking,” zei Aerts destijds. “Ik ben ervan overtuigd dat GFC in Japan een groot succes kan worden. Ik weet zeker dat ik veel voor GFC kan betekenen.”

Aerts verwierf internationale bekendheid door de K-1. In 1994, 1995 en in 1998 wist de inmiddels 44-jarige kickbokser het prestigieuze toernooi op zijn naam te schrijven.