David Haye heeft zaterdag zijn tweede overwinning van het jaar geboekt. De 35-jarige Brit had in Londen weinig tijd nodig om Arnold Gjergjaj uit Zwitserland te verslaan.

“Shannon Briggs is de volgende”

De oud-wereldkampioen was in een bomvolle 02 Arena zijn opponent op ieder gebied de baas. In de tweede ronde stelde hij met nog 24 seconden op de klok de 28e overwinning uit zijn carrière veilig. Gjergjaj was tot zaterdag ongeslagen. De in Kosovo geboren bokser won maar liefst 21 van zijn 28 partijen door middel van knock-out.

“Dit voelt geweldig,” zei Haye, die werd toegejuicht door Jose Mourinho en Amir Khan. “Ik voelde me scherp, snel en mijn timing was optimaal.”

Haye stapt in september opnieuw de ring in. Hij zal het dan naar alle waarschijnlijkheid opnemen tegen Shannon Briggs. Laatstgenoemde won tijdens hetzelfde evenement in de voorlaatste partij op knock-out van Emilio Zarate. “Shannon Briggs is de volgende. Hij kwam naar Engeland met een boel praatjes. Ik had hem verteld dat ik tegen hem zou vechten als hij vanavond zou winnen.”