Het is nog onduidelijk of Nieky Holzken tijdens het 10-jarig jubileum van de Ben Bril Memorial in actie komt. Dit liet zijn trainer Sjef Weber aan R1N weten.

“De onderhandelingen zijn nog steeds gaande”

Volgens de organisatie van het evenement zou Holzken op 17 oktober in Carré de boksring instappen. Weber zegt dat er nog geen duidelijke afspraken gemaakt zijn en het onzeker is of Holzken deel uitmaakt van het programma. “De onderhandelingen zijn nog steeds gaande. Er is nog niets concreet,” aldus Weber.

Eén van de onderhandelingspunten is de eventuele tegenstander van Holzken. Holzken wil graag stijgen op de wereldranglijst en moet om dit te verwezenlijken boksen tegen iemand uit de top 40. “We willen grote stappen maken,” gaat Weber verder. “Dit kan alleen wanneer we het tegen hooggeplaatste boksers opnemen. Iemand uit de top 40 is daarom noodzakelijk.”

Voordat het zover is, verdedigt Holzken op 9 juli in Helmond zijn Benelux titel bij de super middengewichten tegen Matingu Kindele. Ook zijn teamgenoten Angaar Afghan en Emad Meknessi zullen acte de présence geven.