José Aldo heeft het helemaal gehad met de UFC. Zo erg zelfs, dat hij aan de organisatie heeft gevraagd om zijn contract te ontbinden.

New York

Aldo vindt het belachelijk dat hij nog altijd wacht op een rematch tegen Conor McGregor. De legendarische vechter uit Brazilië verloor eind vorig jaar op knock-out van McGregor en daarbij de wereldtitel die hij maar liefst vier jaar in zijn bezit had.

Na het winnen van de interim-titel had Aldo al zijn hoop gevestigd om het tijdens UFC 205 in New York tegen McGregor op te nemen. Echter hebben de UFC en McGregor andere plannen. De Ier krijgt tijdens het evenement in New York de kans om de titel bij de lichtgewichten aan zijn palmares toe te voegen.

Aldo voelt zich gepasseerd en is bereid juridische stappen te ondernemen wanneer zijn contract niet ontbonden wordt.

“Tot mijn grote verbazing kreeg ik te horen dat McGregor het tegen Eddie Alvarez opneemt,” zei Aldo in een interview met Combate.

“Dit werd vorige week nog ontkend door Dana (White). En wat het nog erger maakt, is dat hij de vedergewicht titel mag houden en dus mogelijk twee wereldtitels gelijktijdig in zijn bezit mag hebben. Na zo vaak gepasseerd te zijn, kan ik de motivatie niet meer opbrengen om bij de UFC in actie te komen.”