Chris Ngimbi is wereldkampioen af. De Brabantse kickbokser leed zaterdag in Boekarest een volgens velen onterechte nederlaag tegen Amansio Paraschiv.

“Ik had de partij overtuigend gewonnen”

Wat een duidelijke puntenzege in het voordeel van Ngimbi had moeten zijn, eindigde in een controversiële overwinning voor de thuisvechter. Ook Ngimbi zelf vond dat de overwinning aan hem toegekend had moeten worden.

“Wat een corruptieschandaal hier in Roemenië,” zei een ontstemde Ngimbi tegen R1N. “Ik had de partij overtuigend gewonnen, maar zij spraken een unanieme beslissing uit in het voordeel van mijn tegenstander. Vreselijk jammer dat deze organisatie zich in een slecht daglicht zet. De hele wereld heeft de beelden gezien en iedereen is het er over eens dat ik die partij gewonnen had. Maar ik hou me sterk en zal met trots en nog meer motivatie mijn volgende partij ingaan.”

Ngimbi liet weten nog niet zeker te zijn of hij in de toekomst nog in actie zal komen bij Superkombat FC. The African Warrior zegt genoeg andere aanbiedingen te hebben.