Paulie Malignaggi hangt zijn bokshandschoenen aan de wilgen. De geliefde bokser uit New York kondigde op 6 maart via social media zijn pensioen aan.

Wereldtitels

“19 jaar geleden, 6 maart 1998, betrad ik voor het eerst als amateurbokser de ring. Dat maakt dit het uitgelezen moment om mijn pensioen aan te kondigen,” aldus Malignaggi. “Ik had nooit durven dromen dat mijn leven er 19 jaar later zo uit zou zien. Daar moet ik de bokssport voor bedanken.”

Malignaggi won in zijn carrière wereldtitels in twee gewichtsklassen (lichtgewicht en lichtweltergewicht). The Magic Man, zoals zijn bijnaam luidt, bokste 44 partijen. Daarvan wist hij er liefst 36 in zijn voordeel te beëindigen.

Geliefd

In 2006 leed de grofgebekte bokser na 21 overwinningen zijn eerste nederlaag als professional. In zijn thuisstad New York verloor hij na 12 ronden op punten van bokslegende Miguel Cotto. Een saillant detail is dat Malignaggi niet opgaf ondanks een gebroken kaak. Met die instelling maakte hij zich geliefd bij boksfans over de hele wereld.

Malignaggi zal zich vanaf nu volledig richten op zijn carrière als bokscommentator bij Showtime en Sky Sports.