Het ziet er niet langer naar uit dat Germaine de Randamie haar wereldtitel bij de vedergewichten zal verdedigen. De Utrechtse zegt op social media dat haar focus bij de bantamgewicht divisie ligt.

Bangerik

De Randamie kwam eerder deze week in opspraak nadat haar manager naar buiten had gebracht dat ze weigert om haar wereldtitel te verdedigen tegen Cris Cyborg Justino. Volgens De Randamie verdiend de Braziliaanse het niet om voor de titel te vechten omdat ze in het verleden positief is getest op het gebruik van verboden middelen.

Op social media ontstond een klachtenregen na de berichtgeving. Cyborg noemde De Randamie een bangerik, die het niet verdiend om wereldkampioene te zijn.

De Randamie zegt dat het afwijzen van een gevecht tegen Cyborg niets te maken heeft met bang zijn, maar met principes. Daarnaast zou ze voorafgaand aan haar titelgevecht tegen Holly Holm met de UFC hebben besproken dat ze wenst terug te keren naar haar natuurlijke gewichtsklasse, die in de klasse tot 61 kilogram.

“Tijdens de onderhandelingen over het gevecht met Holly Holm, heb ik vooraf gezegd dat ik na dit gevecht terug wil naar mijn natuurlijke gewichtsklasse van 61 kilo. Mijn taak daar is nog niet afgerond,” aldus The Iron Lady.

De Randamie maakte tevens bekend dat ze op 14 juni een afspraak bij de arts heeft met betrekking tot haar hand. Dan hoort ze of een operatie noodzakelijk is.