Veel mensen zijn in de ban van het aanstaande gevecht tussen Floyd Mayweather Jr. en Conor McGregor. De twee kemphanen gaan zaterdag in Las Vegas de strijd met elkaar aan.

“Ik ben absoluut voor Conor”

Hoewel de meeste mensen denken dat de ongeslagen Mayweather Jr. gemakkelijk wint, gelooft een aantal UFC-vechters in hun collega McGregor.

Alistair Overeem
“Volgens mij zijn de fans duidelijk meer op de hand van McGregor. Naar mijn mening heeft Mayweather iets onsympathieks over zich, maar het is een geweldige bokser met een enorme record. Ik kijk uit naar het gevecht. Als UFC-vechter sta ik absoluut aan de kant van Conor. Het zou geweldig zijn als hij wint.”

Dan Hardy
“Met de stootkracht van McGregor heb je altijd een kans, maar we weten niet hoe zijn linkerhand aankomt met bokshandschoenen aan. Floyd Mayweather denkt niet aanvallend, maar verdedigend en McGregor doet juist het omgekeerde. Mayweather is de beste van de wereld en McGregor moet voor hem oppassen. De Ier moet zorgen dat hij snel aanvalt voordat hij in de valkuilen van Mayweather valt. McGregors onvoorspelbaarheid vind ik het meest intrigerend aan hem. Dat gaat het gevecht zo interessant maken.”

Michael Bisping
“Ik zeg niet dat het een mismatch is want Conor is een geweldige vechter, maar Floyd heeft een record van 49-0 en Conor heeft nog nooit gebokst. Conor beweegt niet als een bokser, maar misschien wordt juist die onorthodoxe stijl wel zijn grootste voordeel in dit gevecht.”

Amanda Nunes
“Ik denk dat het een geweldig gevecht wordt waarin alles kan gebeuren. Ik denk dat Conor het kan winnen binnen de eerste drie rondes. Ja, ik denk dat hij Mayweather kan verslaan.”

Fabricio Werdum
“Mayweather wint absoluut. Ik denk dat Mayweather met Conor gaat spelen. Ik denk dat er geen enkele stoot van Conor aan zal komen.”

Gunnar Nelson
“Ik ben absoluut voor Conor. Zijn stijl is compleet anders dan wat Mayweather ooit heeft meegemaakt en dat wordt een probleem voor Mayweather. Ik kijk uit naar de stoten met die linkerhand van Conor. De eerste zal sneller komen dan je denkt – binnen de eerste drie ronden.”