Jon Jones is wereldkampioen af. De veelbesproken MMA-vechter uit Amerika heeft zijn titel in het licht zwaargewicht in moeten leveren.

“Hij is degene die valsgespeeld heeft”

Daniel Cormier mag zich hierdoor opnieuw wereldkampioen noemen. Hij verloor eind juli tijdens UFC 214 de titel aan Jones, maar omdat laatstgenoemde positief werd bevonden op het gebruik van verboden middelen, is de uitslag van het gevecht omgezet in een no-contest.

“De mensen zullen nu ongetwijfeld dingen roepen als: ‘je hebt de titel gekregen’. Maar hij is degene die valsgespeeld heeft,” aldus Cormier.

Gisteren kwam aan het licht dat ook in de B-staal van Jones het verboden middel turinabol was aangetroffen. Als gevolg hangt hem hierdoor een 4-jarige schorsing boven het hoofd. Dit omdat hij vorig jaar ook al positief werd bevonden op het gebruik van verboden middelen. Destijds kreeg hij een 1-jarige schorsing opgelegd nadat hij werd betrapt op het gebruik van clomifeen en letrozol.

Jones ontkent nog altijd met klem verboden middelen te hebben gebruikt rondom UFC 214. Zijn team heeft aangekondigd te onderzoeken hoe het verboden middel in zijn systeem is beland.