Een bijzonder gevecht staat op de planning voor ONE Championship: Legends of the World. Lichtgewicht kampioen Eduard Folayang verdedigt op 10 november in Manilla zijn titel tegen Martin Nguyen, de regerend kampioen in het vedergewicht.

“Het is een eer om met hem de kooi te delen”

Folayang (18-5) won in november de wereldtitel door een knappe zege te boeken op Shinya Aoki uit Japan. Zo’n vier maanden later wist Folayang de titel succesvol te verdedigen tegen Ev Ting. “Als martial artist ben ik constant op zoek naar de grootste uitdagingen,” zei de Filippijn. “Als kampioen, verwelkom ik al mijn uitdagers. Martin behoort tot de beste ter wereld. Het is een eer om met hem de kooi te delen.”

Nguyen (9-1) is titelhouder sinds augustus. Destijds pakte hij de wereldtitel door in Kuala Lumpur Marat Gafurov op knock-out te verslaan. Voor Gafurov, die zijn eerste nederlaag leed, kwam er een einde aan een reeks van vijftien overwinningen. Nguyen hoopt in Manilla historie te schrijven. “Niet alleen wil ik een statement maken, maar ook de geschiedenisboeken in gaan als de beste vechter aller tijden in dienst van ONE Championsip.”