Andre Ward heeft donderdag tot ieders grote verbazing zijn afscheid als profbokser aangekondigd.

“Nu is de tijd aangebroken om te stoppen”

De 33-jarige Amerikaan, die alom wordt beschouwd als de beste bokser van dit moment, zegt dat het verlangen om in actie te komen verdwenen is. Daarnaast zou de bokssport ook op fysiek gebied zijn tol hebben geëist.

“Ik voel me fysiek minder sterk. Niet alleen de gevechten, maar ook de voorbereidingen hebben de afgelopen jaren hun tol geëist,” zei Ward. “Ik bleef doorgaan, maar nu is de tijd aangebroken om te stoppen.”

Ward betrad in zijn carrière als professioneel bokser 32 keer de boksring. Hij won al zijn gevechten en was in het bezit van maar liefst drie wereldtitels in het licht zwaargewicht. Op 27 juni bokste de Son of God zijn laatste partij. In Las Vegas was hij destijds te sterk voor de Rus Sergey Kovalev.

Voordat Ward eind 2014 zijn debuut als profbokser maakte, was hij uitermate succesvol in het amateurcircuit. Hij won maar liefst 114 partijen en verloor slechts 5 keer. In 2004 sloot hij zijn carrière als amateur op imposante wijze af door in Athene goud te winnen tijdens de Olympische Spelen.