Gökhan Saki is zijn belofte nagekomen. De Nederlander van Turkse komaf heeft zijn UFC-debuut in de eerste ronde gewonnen.

The Rebel

Na een periode van twee en een half jaar afwezigheid in de vechtsport, maakte Saki zaterdagavond in Fukuoka zijn veelbesproken rentree in het professioneel mixed martial arts.

The Rebel ging voortvarend van start en wist zijn opponent, de Braziliaan Henrique da Silva met een aantal snoeiharde stoten en trappen te raken. Da Silva probeerde het gevecht meermaals naar de grond te brengen, maar slaagde daar niet in.

Vertrouwen

Hoewel Da Silva in de eerste vier minuten weinig anders deed dan incasseren, zag je het vertrouwen in de laatste minuut groeien. Hij ging staand de confrontatie aan met Saki en wist hem een aantal keer goed te raken.

Een zichtbaar uitgeputte Saki moest in zijn achteruit en werd tegen de kooi gewerkt. Net op het moment dat je dacht dat de meervoudig wereldkampioen kickboksen in de problemen verkeerde, haalde hij uit met een verwoestende linkse hoek. Da Silva vloog tegen het canvas waarop de scheidsrechter het gevecht direct beëindigde.

Voor Saki was het zijn eerste zege in het MMA. In 2004 verloor hij zijn profdebuut van James Zikic. Da Silva leed zijn vierde opeenvolgende nederlaag en moet mogelijk op zoek naar een andere werkgever.