Deontay Wilder heeft voor 4 november een nieuwe opponent toegewezen gekregen. De ongeslagen Amerikaan verdedigt in het Barclays Center in New York zijn WBC-titel in het zwaargewicht tegen Bermane Stiverne.

New York

Aanvankelijk zou Wilder (38-0) in New York de strijd zijn aangegaan met Luis Ortiz, maar de Cubaan werd positief bevonden op het gebruik van verboden middelen.

Het wordt de tweede keer dat Wilder en Stiverne de boksring met elkaar zullen delen. Begin 2015 kroonde Wilder zich tot wereldkampioen door de Canadees op punten te verslaan. Het was de eerste keer dat de 31-jarige Amerikaan alle rondes nodig had om de overwinning te pakken. The Bronze Bomber verwacht op 4 november de overwinning sneller veilig te stellen.

“Stiverne heeft erom gevraagd en nu zal hij het krijgen,” zei Wilder. “Vraag en je zal ontvangen. In ons eerste gevecht brak ik mijn hand in de derde ronde en wist desondanks de partij te domineren. Dat was de reden waarom de partij uitgebokst werd. Dit keer zal het heel anders verlopen.”