Het gevecht tussen Rico Verhoeven en Antonio Silva live zien? Dat kan en nog gratis ook! UFC Fight Pass zend het gevecht tussen de zwaargewichten zaterdag omstreeks 12:00 uur uit.

“Als ik hem één keer raak, gaat hij neer”

Verhoeven (28) en Bigfoot Silva gaan zaterdag in Guanghzou de strijd met elkaar aan. Het gevecht is afgesproken over drie rondes van drie minuten. De wereldtitel in het zwaargewicht van Verhoeven staat niet op het spel.

Verhoeven zegt een spektakel te verwachten. “Bigfoot brengt altijd spektakel in zijn gevechten en dat is wat de fans willen zien,” aldus Verhoeven. “Als ik hem niet serieus neem, breng ik mezelf in een gevaarlijke positie. Hij kan vanuit alle hoeken hard slaan en heeft de kracht van een zwaargewicht. Ik moet dus zorgen dat ik mijn focus niet verlies.”

Silva maakte in China zijn debuut als professioneel kickbokser. De Braziliaan denkt dat hij in zijn MMA-carrière genoeg ervaring heeft opgedaan om een zege op de King of Kickboxing te boeken.

“Rico is één van de beste ter wereld, een kampioen die sterk en explosief is. Echter sta ik relaxed tegenover dit gevecht. Ik heb het tegen de beste staande vechters ter wereld opgenomen waaronder Mark Hunt, Alistair Overeem en andere kickboksers. Ik kan aardig trappen, maar ik geloof in de kracht in mijn handen. Als ik hem één keer raak, gaat hij neer.”

Naast UFC Fight Pass zal ook Ziggo het gevecht uitzenden. Je dient dan een abonnement te hebben op het Totaal-pakket.