Cetin Erdinc heeft maandag op controversiële wijze de finale van de Grote Prijs van Amsterdam bereikt. In Amsterdam kreeg hij tijdens de elfde editie van de Ben Bril Memorial tot ieders grote verbazing de zege toegekend boven Jan Julius Humme.

“Ik voel me zwaar bestolen”

Het was goed te zien dat Erdinc een succesvolle carrière in het amateurcircuit genoten heeft. Hij bewoog soepeler, stond lichter op zijn voeten, maar scoorde daarentegen aanzienlijk minder punten. Het was profdebutant Humme die de partij maakte en Erdinc gedurende vier rondes in zijn achteruit zette.

Toen de ringspeaker bekendmaakte dat Erdinc de overwinning door middel van split beslissing had veiliggesteld, konden Humme en alle bezoekers in het Carré hun oren niet geloven.

“Ik voel me zwaar bestolen,” zei een teleurgestelde Humme tegen R1N. “Ik maakte de partij, was agressiever en bokste constant naar voren. Mijn tegenstander spuwde tot twee keer toe zijn bitje uit, zijn veter raakte los en in de vierde ronde ontliep hij de partij. Dit gaat nergens over.”