Gegard Mousasi heeft zijn debuut bij Bellator MMA gewonnen. In Uncasville versloeg de MMA-vechter uit Leiden de Rus Alexander Shlemenko.

Gameplan

De 32-jarige Mousasi kreeg de overwinning allesbehalve cadeau. Hij liep al na 50 seconden een forse stoot op het rechteroog op. Het gebied rondom het oog zwol volledig op waardoor hij het de rest van de partij met één oog moest doen. Mousasi paste zijn gameplan aan en besloot zijn focus volledig te leggen op een grondgevecht.

Hij was enige tijd later dichtbij de overwinning nadat hij een rear-naked choke had ingezet. Echter wist de Rus deze en de daaropvolgende pogingen met succes af te weren.

Shlemenko wist zowel in de eerste als tweede ronde nauwelijks te profiteren van de oogblessure van zijn opponent. Hij probeerde het gevecht staand te houden, Mousasi te raken met spinning trap- en stoottechnieken, maar vrijwel zonder succes.

Pas in de derde en tevens laatste ronde drukte de oud-wereldkampioen zijn stempel op het gevecht. Hij was dominanter, sterker en raakte Mousasi veelvuldig met trap- en stoottechnieken. Helaas voor de Rus was het niet genoeg om zijn derde zege van het jaar te boeken.

De driekoppige jury oordeelde na vijftien minuten in het voordeel van Mousasi: 29-28, 29-28 en 29-28. Hij treft in zijn volgende partij de winnaar van het titelgevecht tussen Rafael Carvalho en Alessio Sakara.