Luis Tavares kan zich opmaken voor zijn eerste gevecht als Enfusion-wereldkampioen in het zwaargewicht. De Rotterdammer treft op 17 februari in Eindhoven Ismael Lazaar in de ring.

Revanche

Tavares is titelhouder sinds eind september. In Antwerpen onttroonde hij Jahfarr Wilnis door hem na vijf rondes op punten te verslaan. Voor Tavares was het zijn tweede titel bij de organisatie. Hij is tevens in het bezit van de titel in het licht zwaargewicht.

Tavares heeft nog een appeltje te schillen met Lazaar. Hij moest in 2012 zijn meerdere erkennen in de goedlachse kickbokser. Destijds verloor hij op punten.

Lazaar kwam niet meer in actie na zijn gevecht tegen GLORY-kampioen Rico Verhoeven. In Den Bosch verloor hij eind mei na een eenzijdig gevecht op punten.

Een saillant detail is dat Lazaar in zijn kickbokscarrière nog nooit is neergegaan. Volgens Tavares gaat daar op 17 februari verandering in komen. “Voor alles is er een eerste keer. Op 17 februari gaat hij knock-out in Eindhoven!,” aldus de regerend wereldkampioen.