De rentree van Lyoto Machida bij de UFC was van korte duur. Hij hield het zaterdag tegen Derek Brunson slechts twee minuten en dertig seconden uit.

The Dragon

Machida maakte zaterdag na een periode van ruim twee jaar afwezigheid zijn rentree in de Octagon. De 39-jarige Braziliaan kreeg in het voorjaar van 2015 een schorsing van 18 maanden opgelegd wegens het gebruik van verboden middelen.

Tegen Brunson kreeg Machida de kans om zijn eens zo succesvolle carrière nieuw leven in te blazen. Het gevecht tussen de middengewichten kende vrij weinig actie tot het moment suprême. Met een verwoestende linkse stoot werd The Dragon neergeslagen. Eenmaal op het canvas moest hij nog enkele stoten incasseren voordat de scheidsrechter tussen beide kwam.

“Dit voelt goed man, ik heb hier enorm naar toegeleefd,” zei Brunson. “Ik wilde mijn tijd nemen en zag uiteindelijk een opening.”

De Amerikaan scoorde zijn tweede opeenvolgende zege. Machida daarentegen leed zijn derde nederlaag op rij. Zijn laatste zege dateert van 20 december 2014.